Resonansterapi

Infrarött ljus syns inte, har längre våglängd än det synliga ljuset och delas in i tre områden: kortvågig, mellanvågig och långvågig. Alla föremål sänder ut infrarött ljus. Ju varmare föremålet är, desto energirikare blir ljusstrålarna. Vår sol producerar det mesta av sin energi i det infraröda området, och vår atmosfär har ett ”fönster” som släpper igenom infraröd strålning som värmer upp jorden. Det infraröda ljuset har god förmåga att tränga in i människokroppen och dess vävnader. En naturlig resonans skapas i kroppens vattenmolekyler, och du upplever en behaglig värme som har mycket positiva egenskaper.

RESONANS är ett helkroppsvärmesystem som producerar infrarött ljus med terapeutisk verkan. Du ligger under två kupoler som båda har fem värmepaneler, och får skön infraröd värme till och med under fotsulorna. Det infraröda ljuset går in genom huden upp till fyra centimeter in i kroppen. En naturlig resonans uppstår och medför en förbättrad cellfunktion och mikrocirkulation.

Resonansterapi har bland annat positiv effekt på hjärta och kärlsystem, minskar ledstelhet, motverkar spända och ömma muskler, lindrar smärta och hudbesvär och hjälper människor med mjukdelsskador. Resonansterapi används också som komplement till andra behandlingar.

Behandlingstid: 25 minuter.