Om HälsoMagneten

HälsoMagneten erbjuder helhetsbehandlingar för energi och balans. Här är alla behandlingar naturliga och utan biverkningar. De stimulerar kroppens egen självläkande förmåga istället för att isolerat bekämpa ett enda sjukdomssymptom. Varje behandling skräddarsys efter kundens behov.

Basen i verksamheten är traditionell kinesisk medicin (TCM). Det är en holistisk medicin som utgår från att kropp och själ hör ihop och påverkar varandra. Hela människan är ett energisystem, och när du är frisk flödar energin fritt. När energiflödet blockeras uppstår obalanser, och det är de obalanserna vi brukar kalla sjukdom.  Målet inom TCM är att återställa balansen så att energin flödar fritt. Då kan kropp och själ läka sig själva.

Om mig som driver företaget

Katarina JohanssonJag heter Katarina Johansson. Till mig kommer många som fått höra av sina läkare att de får lära sig leva med sina besvär. Men även många så kallade kroniska besvär går att bota eller åtminstone lindra med holistiska metoder.

Jag har en 3,5-årig utbildning i traditionell kinesisk medicin med akupunktur och psykoterapi från Nei Jing Akademin i Enköping, en 1,5-årig utbildning i basmedicin från Axelsons gymnastiska institut i Stockholm och flera kortare naturmedicinska kurser som komplement.

Jag är även utbildad medicinsk fotvårdare från Yrkesakademin i Österbotten, en 1,5-årig utbildning som jag blev klar med i juni 2013.

Jag är TCM-akupunktör och terapeut, och traditionell kinesisk medicin är basen för min verksamhet. Men egentligen ser jag mest de enskilda metoderna som verktyg för att komma till kärnan: de andliga och mentala aspekterna, de tanke- och känslomönster som så småningom skapar de energiblockeringar som ger obalanser i kroppen och gör oss ”sjuka”. Jag erbjuder även olika produkter till försäljning.

När jag ger ”friskvårdsmassage” vill jag nå djupare än njutningen och avslappningen för stunden. Målet för alla mina behandlingar är att hjälpa dig nå inre harmoni och balans och möjligheten att må bra på riktigt.

Vem är jag i mötet med dig, min klient?

Som terapeut tar jag med mig min egen livserfarenhet och personlighet i mötet med kunden. Jag är en känslig person, och ofta vet jag redan i dörren vad en människa behöver. I min TCM-utbildning ingick ett psykoterapeutiskt perspektiv, och dessutom har jag fortbildat mig i terapimetoden Xin Ping.

Jag har själv en del tunga erfarenheter med mig i mitt livsbagage. Under de år jag haft kliniken har jag inte bara fått allt mer praktiskt erfarenhet av att behandla kunder. Jag har också vuxit och djupnat som människa bland annat genom sorgeprocessen och smärtan efter min mammas död. Mer än någonsin kan jag idag ta hand om det jag sätter igång hos kunden.

Jag har varit en mycket pratsam person, men med åren har jag börjat vända mig allt mer inåt. Det som finns kvar är känslan och upplevelsen, och det är där jag möter mina kunder.

Jag älskar mitt arbete. Och det jag allra helst vill göra är det tunga jobbet: att hjälpa människor som går igenom stora saker som livsförändringar, skilsmässor, misshandel och missbruk – alla de svåra saker som kommer till människor när de egentligen ropar på hjälp.

Samtidigt är jag ganska lättsam med mina kunder. Jag är professionell, och jag är sällan privat. Däremot är jag väldigt öppen och personlig. Jag skojar och skrattar och larvar mig, och mina kunder vet vilket humör jag är på. Jag får ofta höra att man känner sig bekväm tillsammans med mig, och jag får ofta mycket positiv feedback av tacksamma kunder.

Hur ser jag på sjukdom och vård?

Vi har alla samlat på oss känslomässiga blockeringar under livets gång. Som jag ser det beror mycket av ledsamheterna i världen på att människor är rädda för att möta sig själva. Rädslan blockerar flödet av livsenergi, och vi börjar må dåligt både hemma och på jobbet. Vi gör oss själva och varandra illa, eller vi blir ’sjuka’.

Många av dem som kommer till mig har först sökt sig till skolmedicinen eller mentalvårdsbyrån, men upplevt att de inte fått vad de behöver.

Jag ser naturmedicin och TCM som komplementärmedicin snarare än alternativmedicin. Jag tror på ett samarbete mellan västerländsk och österländsk medicin, så att olika metoder kompletterar varandra istället för att konkurrera. De är bra på lite olika saker, och det behöver inte finnas någon konflikt dem emellan.

Jag är också övertygad om att läkning på djupet kräver att du som klient är delaktig i processen. Jag sätter igång processer och erbjuder verktyg. Men resultatet av mina behandlingar påverkas också av din livssituation, dina livsval och tankemönster, och av om du är villig att förändra det som skapar obalans i ditt liv.

HälsoMagneten är ett registrerat företag sedan 2016 som en bifirma till Kuan Yin Kliniken (startades 2004).